פתיחה

חיוב נישואין ברבנות

בישראל, חיוב נישואין כדת משה וישראל ורישום הוא הדרך היחידה למנוע התבוללות ולמנוע את פיצול העם לכמה עמים שונים.

>להרחבת העמדה

התנגדות רבנית לנישואין ברבנות

חיוב נישואין כדת משה וישראל דווקא יוצר בעיות הלכתיות של ממזרים, מסורבות גט ועגונות, ולכן עדיף שלא לחייב זאת.

>להרחבת העמדה

sources

סכום ביניים02/06/2014

עלתה הטענה שהרישום בעל ערך כעניין משפטי-חוזי בעיקרו שנועד לשמור על בני הזוג במקרה של פירוק נישואין. בנוסף, יש הטוענים שיש בו גם מימד פסיכולוגי של חיזוק השותפות בין בני הזוג. הטענה העיקרית כנגד הרישום נובעת מהתלות שלה במנגנון של הרבנות ובהלכות הטקס שהיא דורשת. כך מי שמעוניין בטקס אלטרנטיבי מוצא את עצמו מחוץ לרישום.

  • ראיה לסתור
    אין שום צורך במיסוד הזוגיות .

    "אני בת 29, אם לתינוק, וחיה עם בן זוגי בלא חתונה כי לא הרגשנו צורך. יש לאנשים מספיק הזדמנויות לחגוג…

    "אני בת 29, אם לתינוק, וחיה עם בן זוגי בלא חתונה כי לא הרגשנו צורך. יש לאנשים מספיק הזדמנויות לחגוג איתנו גם בלי טקס נישואים ואנחנו רשומים "ידועים בציבור כנשואים" ומקבלים את כל הזכויות. היום יש כל-כך הרבה זוגות לא נשואים שמגדלים ילדים כך שנישואים אינם דבר כזה משמעותי. מערכת היחסים שלי עם בעלי מחייבת ובשיתוף מלא גם בלי נישואין, ואני לא חושבת שארגיש אחרת אם אתחתן."

    (צפיה בדעה במקור)
  • נעם שליט

    עמדות הנשים בעד ונגד מיסוד נישואין מעלות קונפליקט שנוצר בעולם החילוני (וגם הדתי) בעניין הנישואין הקשור בפרדוקס הבחירה. בעולם חילוני… עמדות הנשים בעד ונגד מיסוד נישואין מעלות קונפליקט שנוצר בעולם החילוני (וגם הדתי) בעניין הנישואין הקשור בפרדוקס הבחירה. בעולם חילוני שבו יש הרבה אפשרויות בחירה, ההתחייבות באמצעות טקס יוצרת מסכת לחצים, וגם הטקס מרוקן מתוכנו הפנימי ונעשה רק בשביל "נראות". בעולם בו המשקל של זוגיות כנורמה הלגיטימית היחידה פוחת, קשה, ואולי לא הכרחי, לקיים טקס על מנת למסד את הזוגיות. (צפיה בדעה במקור)
  • ערן בן-יהודה

    יש 2 שאלות מהותיות בבסיס הדיון: א. האם היהדות היא "גזע", כלומר דבר תורשתי-מולד, או עניין חברתי-תרבותי שאדם בוחר לקבל… יש 2 שאלות מהותיות בבסיס הדיון: א. האם היהדות היא "גזע", כלומר דבר תורשתי-מולד, או עניין חברתי-תרבותי שאדם בוחר לקבל על עצמו ומשפחתו? ב. האם יש צורך בממד דתי בטקסי החיים (לידה, חתונה, מיתה, בגרות)? לדעתי חייב להתנהל רישום כדי שנוכל להתנהל כחברה. הבעיה היום היא באופן ניהול הרישום הבירוקרטי והפולשני, לעומת החוויה החיובית שארגון צוהר מצליח ליצור. יחד עם זאת, אלטרנטיבות לטקס הדתי יגרמו גם לו להשתפר וכשיהיה חופש בחירה ולא כפייה, אנשים יבחרו בדרך המסורתית מעצמם כמו במקרים של ברית מילה לעומת חוק החמץ. (צפיה בדעה במקור)
  • מתן קפלן

    השאלה, שחשובה לכל חברה ולא רק לנו, היא מדוע שיהיה גוף פיקוח שיפקח על נישואים?, האם זה לא מוריד מערכם?… השאלה, שחשובה לכל חברה ולא רק לנו, היא מדוע שיהיה גוף פיקוח שיפקח על נישואים?, האם זה לא מוריד מערכם? אם השאלה הזו לא רלוונטית לכאורה אין שום משמעות למאבק על נישואים חד מיניים. מהמקורות שהבאתי נישואים בין גבר לאישה הם שותפות במעשה הבריאה, יחד עם אלוהים. בנישואים יש קדושה מאחר שאלוהים שותף ומברך אותם. ברור לתנ"ך שיש גורם שלישי, אלוהים שנותן ברכה ואישור לזוגיות וזה יפה וטוב, ובמובן זה לא מפריע לי מול מי אני נרשם. (צפיה בדעה במקור)
  • קושיה
    עורך

    שירה, האם עמדתך בסוגיית עובדי הקבלן : "לדעתי, מטרת החקיקה אינה לארגן את היחסים בחברה. רוב סוגי היחסים, יכולים להתארגן… שירה, האם עמדתך בסוגיית עובדי הקבלן : "לדעתי, מטרת החקיקה אינה לארגן את היחסים בחברה. רוב סוגי היחסים, יכולים להתארגן בלי עזרת המדינה, והתערבות שלה בהם הופכת את היחסים ליחסים עם המדינה, במקום ליחסים עם אנשים. אנחנו לא צריכים "אח גדול, שיגיד לנו מה לעשות בכל סיטואציה".יש השלכה חד-משמעית גם לרישום זוגיות? לפי טענתך למדינה אין מה לחפש ביחסים בין בני אדם, בענייני דת ובענייני חול. לפיכך לא צריך להיות רישום כלל של בני הזוג על-ידי המדינה? (צפיה בדעה במקור)
  • חגי הררי

    , נסיון , נסיון (צפיה בדעה במקור)